هنگامی که برای اولین بار می خواهید سیستم مداربسته خود را راه اندازی کنید، ممکن است از خودتان بپرسید که چگونه و با استفاده از چه وسایلی می توان این تجهیزات را به یکدیگر متصل نمود؟ در این مقاله قصد داریم شما را با انوع فیش ها و اتصالاتی که در نصب دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرند آشنا کنیم.

مهمترین اتصالات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته شامل موارد زیر است:

فیش BNC

 BNC یک کانکتور کوچک است که برای کابل کواکسیال استفاده می شود و مخفف عبارت انگلیسی “Bayonet Neill  Concelman” است. مهم ترین کاربرد سوکت BNC دریافت سیگنال های رادیویی، آنالوگ، دیجیتال، در آنتن های رادیویی و دستگاه های الکتریکی مانند DVR و … می باشد. تقریباً تمام دوربین های مدار بسته امنیتی و نظارتی از سوکت های BNC برای اتصال کابل ها استفاده می کنند.

فیش BNC جهت اتصال کابل تصویر به دوربین و نیز دستگاه DVR مورد استفاده قرار می گیرد.  بنابراین برای نصب هر دوربین حداقل به دو فیش BNC نیاز خواهید داشت که یک سر آن به دوربین و دیگری به DVR متصل می گردد. در واقع فیش BNC یک اتصال دهنده میان کابل کواکسیال، دوربین و DVR است. مقاومت موجود در فیش BNC برابر با 50 و 75 اهم است. که معمولا با مقاومت 50 اهم تولید می شوند.

انواع فیش BNC

فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته

  • BNC پیچی: در BNC پیچی همانطور که از نامش پیداست مغزی کابل توسط یک پیچ در داخل سوکت محکم می شود. عملیات نصب سوکت BNC پیچی بسیار ساده بوده و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد و معمولا با یک پیچ گوشتی معمولی انجام می شود.
  • BNC  لحیمی: در مورد سوکت های BNC لحیمی، همان طور که از نام آن ها پیدا است، مغزی کابل به داخل سوکت لحیم می شود. لحیم کاری مغزی کابل موجب می شود اتصال بین سوکت و کابل، بسیار قوی و محکم باشد. از سوکت BNC لحیمی در مواردی که طول کابل ها زیاد باشد استفاده می شود.
  • BNC پرسی: در فیش های BNC پرسی، مغزی کابل در داخل سوکت پرس می شود. سوکت های پرسی، از مقاومت بالایی برخوردارند.

فیش AV

از کانکتورهای AV که مخفف AUDIO VIDEO می باشند جهت انتقال صدا و نیز تصویر به صورت آنالوگ استفاده می شود. این فیش ها را با نام RCA نیز می شناسند و همان فیش هایی هستند که در قدیم برای انتقال صدا و تصویر از دستگاه ویدئو به تلویزیون مورد استفاده قرار می گرفته اند.

فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته

شکل ظاهری این فیش ها شبیه به کابل های نری بوده که به انواع دستگاه هایی که دارای ورودی یا خروجی AV  به صورت مادگی می باشند متصل می شوند. کابل AV در سه رنگ سفید، قرمز و زرد موجود اند که رنگ سفید و قرمز برای انتقال صدا و رنگ زرد برای انتقال تصویر می باشد. در دوربین مدار بسته از کانکتور AV جهت اتصال میکروفون و انتقال صدا استفاده می شود. لازم به ذکر است که گاهی دستگاه ضبط DVR را با فیش BNC به میکروفن متصل می کنند.

فیش آداپتوری یا DC

از این نوع فیش برای اتصال سیم برق به دوربین مداربسته استفاده می شود. البته در صورتی که آداپتور دوربین را در نزدیکی دوربین قرار دهید دیگر نیازی به این فیش نخواهد بود. این فیش ها دارای  نری و مادگی هستند که جهت اتصال به ابتدا و انتهای سیم برق استفاده می شوند تا انرژی الکتریکی را از آداپتور به دوربین یا دستگاه ضبط DVR منتقل کنند.در هنگام اتصال این فیش ها حتما باید به پلاریته مثبت و منفی آن دقت شود.

فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته

سوکت شبکه

جهت اتصال کابل شبکه CAT5 یا CAT6 به دوربین های مداربسته IP و دستگاه ضبط NVR از سوکت های شبکه استفاده م شود. هر کابل شبکه تشکیل شده از 4 زوج سیم بهم تابیده که بسته به کیفیت آلیاژ مورد استفاده در ساختار آنها می توانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند.

فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

3.2/5 - (21 امتیاز)