نصب دوربین مداربسته در مکان های مختلف باعث حفظ امنیت افراد می شود و از بسیاری از جرائم جلوگیری می کند. گاهی نصب دوربین مداربسته در برخی مکان ها موجب تهدید حریم شخصی انسان ها می شود. ار این رو قوانین و مقرراتی برای نصب دوربین مداربسته وضع شده است که باید رعایت شوند. در صورت رعایت نکردن قوانین نصب دوربین مداربسته نه تنها این نصب برای شما مفید نخواهد بود بلکه می تواند ایجاد مشکل کند.
قوانین نصب دوربین مداربسته در کوچه
کوچه ها محل عبور و مرور عابران است و جزو مکان های عمومی محسوب می شوند. اما تردد افراد در کوچه نسبت به مراکز خرید و .. کمتر است، بنابراین برای نصب دوربین مداربسته در آن ابتدا باید ساکنین کوچه را از این موضوع مطلع کنید. برای اطلاع رسانی وجود دوربین مداربسته در کوچه، می توانید از تابلو های تصویری مربوط به دوربین مداربسته استفاده کنید. توجه داشته باشید که نصب دوربین مداربسته باید به صورتی باشد که به ساختمان های دیگر اشراف نداشته باشد.
قوانین نصب دوربین مداربسته در ادارات
برای نصب و راه اندازی دوربین مداربسته در محیط های اداری و کاری ابتدا باید قوانین نصب دوربین در این مکان ها را بدانید. از جمله قوانین نصب دوربین مداربسته در محیط های کاری این است که باید پرسنل و مراجعه کنندگان از وجود دوربین مداربسته در این مکان ها اطلاع داشته باشند. از این رو باید در ادارات متنی با این عنوان که این مکان مجهز به دوربین مداربسته است درج شود. برای حفظ حریم خصوصی کارمندان، لازم است که محدوده ی تحت نظارت توسط دوربین را برای آنها کاملا مشخص کنید. علت نصب دوربین مداربسته و چگونگی استفاده از تصاویر ضبط شده از جمله اطلاعاتی است که کارفرما قبل از نصب دوربین مداربسته باید در اختیار کارمندان قرار دهد.
قوانین وجود دوربین در مشاعات آپارتمان
مشاعات ساختمان به مکان هایی گفته می شود که در سند مالکی برای آن قید نشده باشد و همه ی ساکنین به طور مشترک می توانند در آن مکان ها تردد داشته باشند. از جمله مکان های پر تردد ساختمان که تمامی ساکنین به صورت مشترک از آن ها استفاده می کنند می توان به آسانسور ها، حیاط ساختمان و پارکینگ ها اشاره کرد. برای نصب دوربین مداربسته در این مکان ها باید از تمام مالکان و اعضای ساختمان رضایت کتبی گرفته شود. در صورت رضایت اکثر ساکنین و مخالفت یک یا تعداد کمی از اعضاء ساختمان، می توان از طریق دریافت مجوز کتبی از مراجع قانونی اقدام به نصب دوربین مداربسته در بخش های مشاع ساختمان کرد.
قوانین نصب دوربین مداربسته در پارکینگ مجتمع
در صورتی که اکثریت افراد راضی به نصب و راه اندازی دوربین باشند، می توانید برای پارکینگ یا هر بخش مشاع ساختمان دوربین نصب کنید. اما در غیر این صورت، نصب دوربین مداربسته مجاز نیست، زیرا امکان تصویر برداری از ساکنین و مهمانان آنها وجود دارد. نصب دوربین مداربسته در چنین شرایطی منجر به نقض قوانین حقوقی و شهروندی شده و تعرض به حقوق خصوصی مالکین و تجسس در احوال شخصی افراد، به حساب می آید. بنابراین برای نصب دوربین نیاز به دریافت رضایت نصب از ساکنین ساختمان دارید.
آیا می توان در آسانسور دوربین مداربسته نصب کرد؟
آسانسور یکی از مهم ترین و پر رفت و آمد ترین قسمت های ساختمان به شمار می آید. به همین دلیل در بسیاری از موارد ساکنین ساختمان ترجیح می دهند به منظور افزایش امنیت، دوربین مداربسته در آسانسور نصب شود. کابل کشی و سیم کشی در پروسه نصب دوربین مداربسته از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو این کار باید حتما توسط کارشناسان شرکت های معتبر در این زمینه اجرا شود. برخی از پرکاربرد ترین دوربین های مداربسته ای که در آسانسور ها استفاده می شوند عبارتند از:
- دوربین مداربسته سه گوش آسانسور
- دوربین مداربسته دام
- دوربین مداربسته مکعبی
- دوربین مداربسته مخفی
با توجه به ارتفاع بسیار کم سقف اغلب آسانسورها، دوربین های دام و سه گوش به راحتی می توانند توسط افراد سودجو قطع یا دزدیده شوند. به همین منظور پیشنهاد می شود برای جلوگیری از چنین مواردی در داخل آسانسورها از دوربین های توکار و مخفی استفاده کنید. نصب دوربین در آسانسور بدون برچسب هشداردهنده، جرم محسوب می شود و تجاوز به حقوق شهروندی تلقی می گردد.
دوربین مداربسته سه گوش آسانسور
مجازات نصب دوربین مداربسته غیر مجاز
این عمل مجازات سنگینی اعم از پرداخت خسارت و همچنین حبس را می تواند در برداشته باشد.
- جرم نصب دوربین مداربسته غیر مجاز با توجه به میزان نقض حریم خصوصی افراد، متغیر است.
- در صورتی که نصب دوربین غیرمجاز، شاکی خصوصی یا دولتی داشته باشد، مجازارت سنگین تری شامل حال مجرم می شود.
- مجازات با توجه به تعداد دوربین ها و ضبط تصاویر غیر مجاز از زندگی شخص یا اشخاص دسته بندی می شود.
- اشخاصی که اقدام به تکثیر و توزیع فیلم یا تصاویرخصوصی افراد از دوربین مداربسته می کنند با توجه به میزان جرم مجازات می شوند.
- با توجه به نظر قاضی، حکم و میزان مجازات تعیین می شود.
- وجود فیلم دوربین مداربسته یک مورد کمک کننده برای کشف حقیقت است و نمی تواند جرم افراد را اثبات و یا رد کند.
قوانین نصب دوربین مخفی
از لحاظ قانونی نصب دوربین مداربسته مخفی در هر مکانی، به طوری که افراد حاضر در آن محل از وجود دوربین بی اطلاع باشند، ممنوع است. نصب دوربین مداربسته مخفی منجر به نقض حریم خصوصی افراد می شود. در صورت اثبات این جرم، برای فرد مجرم جریمه نقدی و محکومیت های مختلفی در نظر گرفته می شود. توجه داشته باشید که تصاویرضبط شده توسط دوربین های مخفی در مراجع قضایی قابل استناد نیستند و حتی ممکن است صاحب این دوربین ها به عنوان مجرم شناخته شوند.
سوالات متداول:
- مجوز نصب دوربین مداربسته برای چه مکان هایی لازم است؟نصب دوربین مداربسته در مکان های حساس و امنیتی مانند: نیروگاه ها، پادگان ها و ..ممنوع است. افرادی که قصد نصب دوربین مداربسته در این فضا ها را دارند باید مجوز نصب دوربین مداربسته را اخذ کنند. هم چنین برای نصب دوربین در محیط های خصوصی که به حریم شخصی افراد مربوط می شود، مجوز لازم است.
- مجوز لازم برای نصب دوربین مداربسته را از کجا بگیریم؟
برای دریافت مجوز نصب دوربین مداربسته در مکان های غیر مجاز، باید به نیروی انتظامی یا مراجع قضایی مراجعه کرده و اقدام به دریافت مجوز نمایید.
ثبت ديدگاه