هدف اصلی نصب دوربین های مداربسته، حفظ امنیت محیط است. ممکن است افرادی قصد اختلال در امنیت را داشته و اقدام به از کار انداختن دوربین مداربسته کنند. برای جلوگیری از بروز چنین شرایطی بهتر است ابتدا با ترفند های از کار انداختن دوربین مداربسته آشنا شویم. چندین روش برای ایجاد اختلال در دوربین مداربسته وجود دارد. در ادامه ترفند های از کار انداختن دوربین مداربسته و هم چنین روش های مقابله با این اختلال ها را بررسی میکنیم.

در این مقاله می خوانید:

  • ترفند های ایجاد اختلال در دوربین مداربسته
  • راهکار هایی برای پیشگیری از ایجاد اختلال در دوربین مداربسته
  • پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته
  • از کجا بفهمیم دوربین مداربسته ضبط می کند

ترفند های ایجاد اختلال در دوربین مداربسته

برای ایجاد اختلال دردوربین مداربسته چندین روش وجود دارد که در ادامه به اختصار به توضیح هر یک می پردازیم:

1- پوشاندن یا کور کردن دوربین مداربسته :

در برخی موارد با کور کردن دوربین مداربسته می توان باعث ایجاد اختلال در عملکرد آن شد. در برخی از موارد خرابکاران با استفاده از پارچه، اسپری و … لنز دوربین را می پوشانند. هم چنین با دوربین چرخاندن دوربین به سمت دیوار یا سمت دیگر سوژه، می توان زاویه دید آن را تغییر داد. تاباندن نور مستقیم به لنز دوربین مداربسته یکی دیگر از روش های کور کردن دوربین مداربسته است، برای این کار می توان از چراغ قوه یا لیزر مادون قرمز استفاده کرد. می توانید روی سوژه پوشش ایجاد کنید، برخی از افراد با استفاده از ماسک، عینک آفتابی، کلاه و … صورت خود را پوشانده و مانع از شناسایی چهره خود توسط دوربین مداربسته می شوند.

روش های از کار انداختن دوربین مداربسته + راه های پیشگیری از آن

2- ضربه زدن فیزیکی به دوربین مداربسته:

ضربه فیزیکی به دوربین مداربسته روشی دیگر برای از کار انداختن دوربین مداربسته است. اگر دوربین در محلی نصب شده باشد که دسترسی به آن آسان باشد، می توان با ضربه زدن به آن باعث از کار انداختن دوربین مداربسته شد. به این ترتیب باید به ارتفاع نصب دوربین مداربسته توجه کنید. معمولا برای شکستن لنز و بدنه دوربین، از طریق اصابت چوب، سنگ و اجسامی از این قبیل و یا شلیک گلوله و … استفاده می کنند.

3- روش ضربه الکتریکی:

وارد کردن ضربه الکتریکی یا شوک الکتریکی به دوربین مداربسته، راهی دیگر برای ایجاد اختلال در دوربین مداربسته است. این کار به وسیله انواع شوکر های برقی با انتقال ولتاژ ناگهانی به بدنه دوربین و ایجاد نوسانات شدید برق در محیط و کابل صورت می گیرد.

4- روش هک دوربین مداربسته:

این روش در دوربین های تحت شبکه ( IP) مورد استفاده است. در این روش فرد خرابکار با نفوذ در تنظیمات دوربین و ایجاد اختلال در فرکانس آن، می تواند باعث مختل شدن عملکرد دوربین مداربسته شود.

5- قطع کردن کابل دوربین مداربسته:

کابل ها، راه ارتباطی دوربین های مداربسته و سیستم امنیتی هستند. در صورتی که کابل برق و دیتای دوربین مداربسته قطع شود، تصاویر روی مانیتور نمایش داده نمی شود و فیلمی هم ضبط نمی شود. با استفاده از هر جسم تیزی می توان به راحتی این کابل ها را برید، پس در هنگام تعیین محل نصب به این نکته توجه کنید.

6- کور کردن دوربین مداربسته با استفاده از دود:

استفاده از دود و دستگاه دود زا یکی دیگر از راه های از کار انداختن دوربین مداربسته است. گاهی سارقان برای مختل کردن عملکرد دوربین در اطراف دوربین دود ایجاد می کنند.

راهکار هایی برای پیشگیری از ایجاد اختلال در دوربین مداربسته

در این قسمت چند روش برای برای پیشگیری از ایجاد اختلال در دوربین مداربسته را به شما معرفی می کنیم:

1- قابلیت Tamper Detection دوربین مداربسته:

در دوربین های مداربسته IP این قابلیت وجود دارد. با استفاده از قابلیت Tamper Detection شما می توانید به محض دستکاری دوربین مداربسته (مثلا پوشاندن دوربین و یا اسپری کردن آن) از طریق آلارم از این موضوع مطلع شوید.

2- محافظ کابل دوربین مداربسته:

برای جلوگیری از آسیب دیدن کابل ها و محافظت از آن ها، می توانید از لوله فلکسی استفاده کنید.

3- استفاده از دوربین های خورشیدی:

دوربین های خورشیدی در صورت قطع برق توسط خرابکاران هم چنان کار می کنند، زیرا این دوربین ها از منبع برق تغذیه نمی شوند. هم چنین می توانید از دوربین هایی که دارای باطری هستند استفاده کنید. این دوربین ها تا مدتی پس از قطع شدن برق قادر به ضبط و ذخیره تصاویر هستند.

4- قابلیت HLC در دوربین مداربسته:

قابلیتی است که در اکثر دوربین های مداربسته IR برای تنظیم نور تعبیه شده است. عملکرد آن به این صورت است که در زمانی که نور به طور مستقیم به دوربین تابیده می شود، با کم کردن میزان نور باعث بهبود کیفیت تصویر می شود

پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته

پارازیت کلمه ای است که برای توصیف اختلالاتی استفاده می شود که مانع از عملکرد صحیح یک سیستم امنیتی می شود. دستگاه هایی وجود دارند که باعث پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته می شوند. به این دستگاه ها اصطلاحا Jammer می گویند. نحوه عملکرد این دستگاه ها به این صورت است که دستگاه ابتدا سیگنال های بی سیمی را که در فرکانس های خاصی ارسال می شوند شناسایی می کند. پس از آن، یک سیگنال قوی تر را در همان فرکانس ارسال می کند. ارسال این سیگنال باعث اختلال در فرکانس اولیه می شود. برای پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته لازم است که فرکانس دوربین خود را پیدا کنید. می توانید با استفاده از دستگاه ها و ابزار های مخصوص، شناسایی فرکانس دوربین را انجام دهید.

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته ضبط می کند

  • مطمئن شوید که لنز دوربین مداربسته در حال حرکت است یا نه. اگر از دوربین گردان یا PTZ استفاده می کنید، این دوربین ها معمولا برای ثبت تصاویر در جهت افقی و عمودی حرکت می کنند.
  • اگر از دوربین مداربسته با قابلیت دید در شب استفاده می کنید، با چک کردن LEDهای اطراف لنز در تاریکی می توانید از روشن بودن دوربین مداربسته مطمئن شوید. چنانچه نور قرمز رنگ را مشاهده کردید یعنی دوربین در حال ضبط است.
  • اگر دوربین مداربسته شما دارای WIFI است، می توانید با روشن کردن وای فای گوشی خود از روشن یا خاموش بودن دوربین مداربسته مطلع شوید.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

به این مطلب امتیاز دهید 🙂