دوربین مداربسته ضد انفجار نوعی دوربین مداربسته است که به منظور استفاده در محیط های خاص مانند نیروگاه ها و مناطق گازی که امکان انفجار در آن ها وجود دارد، طراحی شده است. این دوربین ها در مقابل انفجار و فشار های شدید بسیار مقاوم بوده و آسیبی نمی بینند. بنابراین در مکان هایی که خطر انفجار وجود دارد، برای نظارت و جلوگیری از بروز هر گونه حادثه ای، از دوربین مداربسته ضد انفجار استفاده می کنند. در این مقاله به بررسی دوربین ضد انفجار و چگونگی کارکرد آن می پردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- معرفی دوربین مداربسته ضد انفجار
- ساختار دوربین مداربسته ضد انفجار
- دوربین های مداربسته ضد انفجار چه ویژگی هایی دارند؟
- نحوه کارکرد دوربین مداربسته ضد انفجار
- نکات مهم در تولید دوربین مداربسته ضد انفجار
1- معرفی دوربین مداربسته ضد انفجار
این دوربین ها به گونه ای طراحی شده اند که در صورت بروز انفجار در بیرون از محفظه ی دوربین، سیستم دوربین مداربسته هیچ گونه آسیبی نمی بیند. بدنه ی این دوربین ها از جنس فولاد ضد زنگ است. دوربین های مداربسته ضد انفجار مقاومت بالایی در مقابل پرتو های ماوراء بنفش، آلودگی هوا و بخار نمک دارند. هم چنین برای بالا بردن مقاومت بدنه دوربین از الکترواندود استفاده می کنند. این نوع دوربین های مداربسته را در هر مکانی می توان نصب کرد اما بیشترین کاربرد آن ها در محیط هایی است که در آن احتمال انفجار وجود دارد.
2- ساختار دوربین مداربسته ضد انفجار
ساختار این دوربین ها به گونه ای است که در صورت آسیب دیدن برد و قطعات الکترونیکی برد داخل محفظه دوربین، هیچ گونه انرژی الکتریکی، گرما و جرقه ای از محفظه داخلی آن خارج نمی شود. زیرا در غیر این صورت ممکن است در محیط پیرامون دوربین انفجار صورت گیرد. روی بدنه ی این دوربین ها هیچ گونه حفره یا درزی وجود ندارد. این طراحی موجب شده، در صورت اختلال و یا جرقه الکتریکی در داخل محفظه دوربین، این اختلال به بیرون سرایت نکند. به این ترتیب از خسارات مالی و جانی تا حد امکان جلوگیری می شود. هم چنین بدنه ی این دوربین ها مقاومت بالایی در مقابل هر گونه فشار، گرما و حرارتی دارند.
3- دوربین های مداربسته ضد انفجار چه ویژگی هایی دارند؟
وضوح تصویر بالا:
این دوربین ها تصاویر را حتی در نرخ فریم بالا، با کیفیت فوق العاده ای ثبت می کنند. هم چنین این دوربین ها دارای قابلیت تشخیص رنگ خودکار، وضوح عالی تصاویر و فوکوس کردن به صورت خودکار هستند. دوربین های ضد انفجار می توانند تصاویر با کیفیتی را در نور کم ثبت کرده و قابلیت ثبت تصاویر تا مسافت های طولانی را نیز دارند.
حفظ داده های ثبت شده:
در زمان بروز حادثه، تصاویر ثبت شده توسط این دوربین ها بسیار کار آمد خواهند بود. از طریق این تصاویر می توان به علت وقوع حادثه پی برد.
ویژگی های هوشمند:
امروزه دوربین های مداربسته ضد انفجار پیشرفته ای طراحی و تولید شده اند که از ویژگی های هوشمندی برخوردار هستند. این ویژگی ها عبارتند از: تشخیص آلارم کاذب، تشخیص حرکت و تشخیص عبور از خط. با استفاده از این ویژگی ها می توان به تجزیه و تحلیل اتفاقات رخ داده در محل مورد نظر پرداخت. هم چنین در مواقع خطر، دوربین به صورت خودکار و با اقداماتی مانند ارسال آلارم، پاسخ های لازم را می دهد.
امکان دسترسی از راه دور:
یکی دیگر از ویژگی های این دوربین ها، امکان دسترسی از راه دور به داده های ثبت شده است. زمانی که این دوربین ها را در یک محیط پر خطر نصب می کنید، می توانید از راه دور بر آن کنترل داشته باشید. نظارت از راه دور بر یک منطقه ی پر خطر، ایمنی بالاتری را به دنبال خواهد داشت.
استحکام بالا و قابل اعتماد: بدنه ی این دوربین ها ضد زنگ بوده و دارای مقاومت بالایی هستند. بنابر این می توانند در محیط های کاری خطرناک و شرایط آب و هوایی بسیار بد نیز به طور مدام بر محل مورد نظر نظارت داشته باشند.
4- نحوه کارکرد دوربین مداربسته ضد انفجار
در برخی از این دوربین ها حسگر های حرارتی یا حسگر های نشت گاز تعبیه شده است که سطح ایمنی محیط را تا حد زیادی بالا برده است. این حسگر ها درون محفظه دوربین ها قرار دارند. حسگر های حرارتی در دوربین های ضد انفجار، گرما را که یکی از عوامل انفجار است شناسایی کرده و پیش از وقوع فاجعه جهت جلوگیری از آن هشدار می دهند. سیم کشی های مخفی باعث می شود که سوختن روکش آن ها از دید ما دور بماند. حسگر های حرارتی در محیط فقط می توانند دود موجود در محیط و یا بالا رفتن حرارت را تشخیص بدهند. اما دوربین های مداربسته ای که مجهز به لنز های ترمال هستند قادرند محل دقیق بالا رفتن حرارت حتی اگر در عمق دیوار باشد را شناسایی کنند.
5- نکات مهم در تولید دوربین مداربسته ضد انفجار
در هنگام تولید این دوربین ها باید به چند نکته مهم توجه کرد.
- انتخاب قطعات سازنده: انتخاب صحیح قطعات تشکیل دهنده دوربین های ضد انفجار مهم ترین امر در ساخت این دوربین ها است. جنس قطعات باید از استیلی باشد که مورد تست کیفیت قرار گرفته شده باشد.
- قالب سازی: در زمان قالب سازی باید توجه داشت که قطعات و کیس پس از برش و جوش، مجددا صیقل و برش داده شوند.
- جوش دادن قطعات: بهتر است در جوش دادن قطعات به یک دیگر از تکنولوژی های جدید استفاده کنید. از این طریق می توانید کیفیت اتصالات را بالا ببرید.
- ارزیابی محصول : در این مرحله باید شکاف ها و درز ها را مورد بررسی قرار دهید و از صاف بودن بدنه محصول اطمینان حاصل کنید. سپس باید ابعاد و اندازه سطوح را بررسی کنید. در آخر از ضد نفوذ بودن دوربین مداربسته مطمئن شوید.
- التراسونیک: با استفاده از دستگاه التراسونیک باید محصول را از هر گونه آلودگی ، گرد و غبار موجود بر روی بدنه آن، تمیز کنید.
مطالب مرتبط:
ثبت ديدگاه