لنز ثابت دوربین مداربسته نوعی از لنز است که امکان تغییر فاصله کانونی در آن وجود ندارد. لنزهای ثابت با توجه به سادگی و هزینه کمتر بسیار محبوب هستند. در این مطلب با این لنزها بیشتر آشنا خواهید شد.
وظیفه لنز
(برای اطلاعات بیشتر به مطلب لنز دوربین مداربسته مراجعه کنید)
اندازه چیپ تصویر دوربین ها محدود و کوچک است. این موضوع باعث خواهد شد تصویر تشکیل شده بر روی چیپ تصویر بسیار محدود باشد. برای رفع این مشکل باید از وسیله ای برای متمرکز کردن نور بر روی چیپ تصویر استفاده شود. به این وسیله لنز می گویند. لنز دوربین های مداربسته معمولا از یک یا چند عدسی تشکیل شده که با توجه به فاصله کانونی، قسمت مشخصی از تصویر رو به رو را بر روی چیپ تصویر ایجاد می کنند.
هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد تصویر را کمتر متمرکز می کند و زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود. از طرفی در دو دوربین با لنزهای با فاصله کانونی ثابت دوربینی که چیپ تصویر بزرگ تری داشته باشد تصویر را با زوایه بیشتری نشان می دهد.
نحوه عملکرد لنز ثابت
نحوه عملکرد لنز ثابت نسبت به انواع دیگر لنز ساده است. لنز ثابت تنها امکان تنظیم فوکوس را دارد و معمولا از کمتر از چهار عدسی تشکیل شده است. این لنز نور را از محیط گرفته و با زاویه ای تقریبا ثابت بر روی چیپ تصویر متمرکز می کند.
مقایسه انواع لنزها
در مقایسه با لنز ثابت، لنزهای وریفوکال و موتور دار به مراتب پیشرفته تر هستند.
- لنزهای وریفوکال: ساختمان لنزهای وریفوکال گذشته از امکان تنظیم فوکوس، امکان تغییر فاصله کانونی را نیز فراهم می آورند. از این طریق شما خواهید توانست زاویه دید دوربین را تغییر دهید.
- لنزهای موتور دار: ساختمان لنزهای موتوردار تا حدی شبیه به لنزهای وریفوکال است با این تفاوت که تغییر فاصله کانونی در این لنزها از طریق موتور صورت می گیرد و البته بیشتر این لنزها امکان فوکوس خودکار نیز دارند.
انواع رایج لنز ثابت
لنزهای ثابت در دوربین های مداربسته معمولا با فاصله کانونی های 2.8، 3.6، 4، 6 و 12 میلیمتر ساخته می شوند.
انواع پایه لنز های ثابت
لنزهای ثابت معمولا با پایه S mount) M12) یا D mount ساخته می شوند.
ثبت ديدگاه